+36/70 522 0162 | audioll.hu@gmail.com
 x 

Rainger FX logo 500

 

Először egy pár szó, magáról a cégről...A David Rainger által 2009-ben alapított Észak-Nyugat Londoni gitár effekt gyártó manufaktúra kifejezetten a mai gitárosoknak fejleszt és gyárt speciális pedálokat. Céljuk a mai, sokrétű zenei irányzatoknak megfelelni egy mind külsőben, mind hangzásban teljesen egyedi brand létrehozásával....

 

A kiemelt minőségű effektekben nagy szerepet kap a vizualitás és különleges hangzások külső megjelenítése is. davidraingerMindamellett, hogy nagyon szeretik a LEDeket, mert szerintük „tök buli és jól néznek ki”, törekszenek a letisztult formákra és kiemelt szerepet kap az egyszerűség valamint a használhatóság. 

David a '80-as években egy nagynevű felvételi stúdióban kezdett dolgozni, mint mérnök asszisztens. Emellett persze egy rakás zenekarban is játszott közben. 1989-ben elkezdett egyre inkább a felvételkészítésre koncentrálni és elkezdett effekt pedál leírásokat készíteni zenei újságoknak – szinte minden típusról, ami csak megjelent akkoriban. Évekig volt egy olyan rovata, amiben a legnagyobb zenekarokkal készített interjúkat arról, hogy milyen technikai háttérrel érik el a saját hangzásvilágukat. Összefoglalókat is írt arról, hogy a zeneboltokban milyen márkákat, típusokat keresnek leginkább az emberek.

drfreakensteinfuzz 1Először 2000 környékén kezdett el pedálokat készíteni saját magának, mivel már korábban is építtetett másokkal olyan pedálokat, amik kifejezetten a saját igényeihez voltak igazítva. Ezek az első saját építésű pedálok olyan jól sikerültek, hogy más zenészek is elkezdtek érdeklődni iránta és így összeállított egy pár darabot és elvitte egy Denmark Street-i boltba....ezzel el is kezdődött a Rainger FX karierrje, ami azóta is töretlenül emelkedő ágban van.

Egyre többen ismerik és keresik ezeket a különleges pedálokat...mostmár számotokra is elérhetőek...íme egy kis ízelítő a palettáról!

alsomodul 0915